Senotium 2019

Senotium Drammen

6.-8. september 2019

Det Norske Senat kan stolt invitere deg til Drammen, den flotte elvebyen omtrent 40 km vest for Oslo. Du ankommer enkelt med Flytoget fra Oslo Gardermoen på kun en time.

Drammen har vunnet flere internasjonale priser for den imponerende byutviklingen de siste årene og som fortsatt pågår. Gjennom dette arbeidet ønsker byen å bli et fortrukket sted for nye bedrifter og konferanser.

I september 2019 er det tid for Senotium og for deg og øvrige Senatorer til å finne ut hva Drammen har å tilby.

Pre-arrangement

Fredag 6. september

Golfturnering - JCI Senate Open for entusiastiske golfere.

Turneringen har lange tradisjoner i Det Norske Senat. Den har vært en del av programmet siden Senotium i 1999 under #40707 Stein Grafs styre. I år vil turneringen holdes på Kjekstad Golfklubb, fredag 6. september klokken 10:00. Turneringen spilles etter Stableford systemet og er åpen for både Senatorer og ledsagere. Initiativtaker for turneringen er #28853 Anders Fløistad. Vennligst kontakt Anders via email, anders.floistad@outlook.com for ytterligere informasjon, inkludert transport.


Drammen Museum med den japanske hagen - for kulturelt interesserte Senatorer.

Som et alternativ til golfturneringen kan du besøke Drammen Museum, kun 15 minutters gangavstand fra hotellet. Her kan vi tilby en guidet rundtur, klokken 15:00 fredag 6. september.

Museet holder til på Marienlyst i Drammen, men har museumsbygninger og parkanlegg spredt flere steder i byen. På Marienlyst er de faste samlingene med Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, bymøbler, tekstiler, interiører, kirkekunst og folkekunst samt museets faste kunst- og designsamling. Vi tar også en tur i museumsparken og et besøk i den Japanske hagen, et sted for refleksjon.


Comfort Hotel Union Brygge vil være vår base under Senotium, lokalisert like ved elvebredden, og kun 10 minutters gange fra Drammen togstasjon. Det offisielle programmet starter fredag kveld klokken 18:00.

Presidenten i Det Norske Senat inviterer til en velkomstdrink, før vi får en presentasjon fra Drammen Næringslivsforening relatert til “Næringsvekst 2020”, et fireårig prosjekt som startet i 2017 med fokus på innovasjon og vekst i Drammen. Arbeidet er organisert innenfor de fire satsningsområdene eiendomsutvikling, helsenæring, besøksnæring og gründersatsning.

Deretter vil det bli en smakfull tapas buffet på hotellet før vi krysser Ypsilon broen over til “Roklubben” hvor vi arrangerer vårt “Get together party” klokken 21:00, inkludert “Senotium Quiz Team Championship”. Senatorbaren vil være lokalisert her hele kvelden.

Drammen Museum

Senotium program

Lørdag 7. september

Programmet for lørdag starter klokken 09:00 med besøk hos Conexus/CXS Nordic.

Conexus har siden 2001 skapt suksess og lang erfaring med å bygge nasjonale og helthetlig kartleggingsløsninger for skolesektoren hvor de har sett hva som påvirker elevers prestasjon og indre motivasjon.

CXS Nordic har oppstått i kjølvannet av denne innsikten og erfaringer for hva dette også har å si i et virksomhetsperspektiv med fokus på styrkebasert ledelse. De setter oss som 24 timers mennesker inn i et livslangt læringsperspektiv, og benytter verktøy for selvinnsikt og selvledelse slik at vi kan være forberedt på endring og ta ansvar for egen utvikling.

Vip24 er et slikt verktøy som er rigget for at medarbeideren selv kan ta et større ansvar for egen utvikling og at organisasjonen er forberedt på fremtidige strukturelle endringer. Dere vil et par uker i forkant av Senotium få tilsendt en lenke til å gjennomføre egen personlig Interesse- og Preferanseprofil.

Vip24 brukes i dag av DNB, NAV og store norske kommuner, samt at det har oppstått spennende resultater internasjonalt med land CXS jobber med i Asia.

Grunnleggeren av Conexus, Steinar Evensen, vil orientere om hvilke trender og muligheter han ser fremover gjennom å forstå hvordan vi bruker innsikt om menneskers styrker på en smartere måte i de endringer vi står overfor.

Mer info om Connexus og CXS Nordic finner du henholdsvis på conexus.net/nb/om-oss og cxs.no


Klokken 11:00 drar vi med buss til Egge Gård. Gårdens historie som går tilbake til 1702 og ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utsikt utover hele dalen. I dag produserer de ca 250 tonn jordbær i året. I tillegg har de flere tusen epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst. Gården drives i dag av Marius Egge, som er 11. generasjon. Marius er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, og han så tidlig et stort potensiale i den flotte, syrlige norske frukten. Basert på epler fra lokalområdet har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet. Han ønsker alltid å prøve nye metoder og teknikker og vil helst være først ute.

Marius vil gi oss en presentasjon av gården og produksjonen. Høydepunktet vil være prøvesmakingen hvor vi blir presentert for et utvalg av alkoholfri / alkoholholdig drikke, samt at vi inntar lunsjen her. Du kan lese mer om Egge gård på www.eggegard.no.


Etter et spennende besøk hos Egge Gård tar vi dere tilbake til Drammen sentrum, eller til hotellet. Det vil bli tid til shopping, eventuelt besøke ulike vannhull rundt Bragernes Torg /Union Brygge eller utforske elvepromenaden på egenhånd.


Middag og fest lørdag kveld vil bli holdt i St. Olavs Klubb klokken 19:00, i historiske Drammen Børs. 10-15 minutters gangavstand fra hotellet, over elven og ved Bragernes Torg. Drammen Børs ble etablert i første halvdel av 1800-tallet. På Drammens børs ble det handlet i varer i motsetning til aksjer. Selv om børsfunksjonen ble stengt i 1988 er bygningen fortsatt en viktig del av Drammens bybilde.


St. Olavs Klubb ligger i andre etasje av festlokalet. JCI Drammen Senator #66612, Hans Petter Tonum vil gi oss noen historiske fakta om Drammen Børs og St. Olavs Klubb før vi nyter kveldens middag.

Det vil bli servert en smakfullt treretters middag med vin, øl eller mineralvann inkludert. Etter middag blir det kaffe avec i klubben, hvor det serveres drinker fra Senatorbaren.

Vin og øl må derimot kjøpes fra klubben.


Søndag 8. september

Etter en god natts søvn og en rolig frokost, har vi en sekvens kl. 10:30 – 11:30: Hva nå JCI Norway?

Nora Gamst, President i JCI Norway 2019, orienterer om strategien for JCI Norway de neste 2-3 årene. Her blir det anledning for spørsmål, innlegg og kommentarer fra Senatorene.

Deretter blir det oppsummering og avslutning av Senotium 2019.

Priser

Senotium deltageravgift, fredag-søndag: NOK 2.900 per person

Senotium deltageravgift, kun lørdag: NOK 2.000 per person


Deltakelse JCI Norwegian Senate Open: NOK 500 per person


Hotellovernatting enkeltrom: NOK 800 per natt

Hotellovernatting dobbeltrom (to enkeltsenger eller dobbeltseng): NOK 900 per natt

Påmelding

Påmelding til Senotium 2019 er gjøres her:

Påmeldingsfrist er fredag 16. august 2019


For mer informasjon, eller om du har noen spørsmål, vennligst ta kontakt med:

  • #49353 Bjørn Juvik, JCI Norwegian Senate President, på e-post: bjorn.juvik@telenor.com
  • #76482 Mats Kirknes, mats.kirknes@jci.no